Om ossKennel Golden Niro ligger på idylliske Ormøya, bare 10 min sør for Oslo sentrum. Her har vi marka og fjorden i umiddelbar nærhet, med optimale muligheter for tur, trim og rekreasjon. Målsettingen med vårt lille oppdrett er å få fram friske, robuste, glade og arbeidsvillige hunder med et herlig gemytt.

Vi har holdt Golden Retriever siden 1985, og kjenner etter hvert rasen meget godt. Selv har vi pr. i dag to flotte tisper; Elise, Oda og Nora. I tillegg har vi to flotte hannhunder som blir brukt i avl; Bellman og Eliott. Emma er mor til Elise, Bellman og Eliott, og Oda er mor til Nora. Vi har med andre ord tre generasjoner Golden hos oss. Emma er mormor til Oda. Oda bor hos våre flinke fôrverter.

Sheila, som er mamma til Emma og mormor til de andre, kom fra Kennel Kephles. Hun ble utgangspunktet for en spennende tid med utstillinger og etterhvert planleggingen av egen kennel. Sheila ble 13 år gammel og er dessverre er ikke med oss lenger.

Vi er ofte i utstillingsringen, og er opptatt av at hundene våre skal ha et tiltalende eksteriør i henhold til Norsk Kennelklubbs rasestandard.

Innimellom trener vi lydighet, jakt og agility. Nye triks og ferdigheter læres ved hjelp av klikkertrening - et utmerket verktøy i moderne hundetrening. Dette har vi drevet med i mange år gjennom Canis Hundeskole. Vi deltar ofte på ulike kurs, og som et resultat av dette var Sheila også utdannet brannvarslingshund av Anders Hallgren. En glødende prestasjon!

Å leve med hundene gir oss en utrolig livsglede. Emma, Elise, Oda, Bellman og Eliott er fullverdige familiemedlemmer, og deler naturligvis hus med oss. De er trofaste følgesvenner på tur, og kjempespreke treningskamerater. Alle fire har et herlig gemytt og får lett venner blant både to- og firebente.

Fortsatt fascineres vi av forvandlingen fra nybadede mammagriser med håp om en godbit på kjøkkenet, til lekende villdyr i skogen, ivrig pesende over stokk og stein på jakt etter nye lukter og opplevelser. Våre liv ville vært fattigere uten våre tre Golden Girls og våre to Golden Boys, og vi er svært takknemlige for at vi kan bruke så mye av vår tid sammen med dem.
 
Ta gjerne kontakt, hos oss står døren alltid åpen for hundevenner.